Кафемашина за еспресо Rohnson R-98010 Slim Modena
185.00 лв.
Описание
Кафемашина за еспресо Rohnson R-98010 Slim
Инструкции за употреба на Кафемашина за еспресо Rohnson R-98010 Slim
Функции на хубава кафемашина за еспресо и капсули
Не пропускайте да разгледате и останалите продукти от категория Кафемашини на MaxAir.bg
Предварително загряване на кафе машина R-98010
За да направите чаша добро горещо кафе еспресо, ние ви препоръчваме да загреете уреда преди да
направите кафе, включително ръкохватката, цедката и чашата, така че ароматът на кафето да не
може да бъде повлиян от студените части.
Приготвяне на еспресо
1. Отстранете ръкохватката, като я завъртите по посока обратна на часовниковата стрелка. Добавете
смляното кафе в цедката с помощта на мерителната лъжичка. Една лъжица смляно кафе може да
направи около една чаша първокласно кафе. След това натиснете смляното кафе плътно с
обратната страна на мерителната лъжичка.
2. Поставете цедката в метална ръкохватка, издърпайте държача назад, уверете се, че ръкохватката е
подравнена с канала в уреда, след това поставете ръкохватката в уреда от позиция “Insert” и ” и
поставете в кафемашината здраво чрез завъртане обратно на часовниковата стрелка, докато дойде
в позиция за заключване.
3. Излейте горещата вода от чашата. След това поставете горещата чаша на поставката за чаши.
4. По това време индикатора за кафе трябва да свети и да е готова за приготвяне на кафе. Натиснете
превключвателя за кафе, машината започва да работи и индикатора ще продължи да мига.
Натиснете отново когато се получи необходимото количество, и след това водната помпа спира да
работи, индикатора ще изгасне.
Приготвяне на гореща вода
Когато предварителното загряване приключи, индикаторът за кафе свети постоянно. След това натиснете
превключвателя за кафе и водната помпа започва да изпомпва вода. Завъртете копчето на “Hot water” и
тогава гореща вода ще изтече от тръбата за пара. За да спрете да правите гореща вода, натиснете отново
превключвателя за кафе. Топлата вода се използва за затопляне на чаша, приготвяне на чай или
охлаждане на уреда.
ръкохватката.
Разпенване на мляко/приготвяне на капичино
Можете да получите чаша капучино, когато допълвате, чашата с еспресо с мляко на пяна.
1. Подгответе чаша за еспресо достатъчно голяма според част “Приготвяне на Еспресо”, уверете се,
че копчето за управление е в “0”.
2. Натиснете селектора за пара, лампата в превключвателя за кафе ще светне, изчакайте, докато
индикаторът в селектора на превключвателя за пара свети.
Забележка: По време на работа индикаторът в селектора за пара ще включи и изключи, за да поддържа
желаната температура.
3. Напълнете кана с около 100 грама мляко за всяко капучино, което ще бъде приготвено. Препоръчва
се използването на пълномаслено студено мляко (не горещо!).
Забележка: При избора на размер на кана, се препоръчва диаметърът да не е по -малък от 7 ± 5мм.
Имайте предвид, че млякото увеличава своя обем до 2 пъти. Уверете се, че височината на каната е
достатъчна.
4. Завъртете копчето за контрол на пара бавно обратно на часовниковата стрелка, пара ще излезе от
устройството за разпенване.
5. Поставете устройството за разпенване на млякото на около два сантиметра навътре в чашата,
движете бавно с кръгови движения от горе надолу.
6. Когато постигнете желаната цел, можете да завъртите копчето за управление на парата в
положение „0“.
Забележка: Почистете чучура за пара веднага с мокра гъба след спиране на работа, но внимавайте да
не се нараните и изгорите!
7. Изсипете млякото на пяна в приготвеното еспресо, капучиното е готово. Подсладете на вкус и ако
желаете, поръсете пяната с малко какао на прах.
8. Натиснете бутона за захранване, за да изключите източника на захранване. Всички индикатори ще
изгаснат
Допълнителна информация
Марка | Rohnson |
---|
Отзиви
Все още няма отзиви.