Хлебопекарна с две бъркалки Rohnson R-2099 Homemade bread
175.00 лв.
Изчерпан
Описание
Как да изпечем хляб в хлебопекарна ?
Това е най-лесната ви задача. Използвайте 12-те aвтoмaтични пpoгpaми и ще добиете самочувствие на професионалист в кухнята!
Инструкции за употреба на R-2099_BG
1. ОСНОВЕН ХЛЯБ
• Тази програма е подходяща за приготвяне на бял и смесен хляб предимно от пшенично или ръжено брашно с по-плътна консистенция.
2. ФРЕНСКИ ХЛЯБ
• Програмата е подходяща за приготвяне на пухкав хляб с лека консистенция и хрупкава коричка. Не е подходящ за рецепти, използващи масло, маргарин или мляко.
3. ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ХЛЯБ
• Тази програма е подходяща за приготвяне на пълнозърнест хляб с по-плътна консистенция с използване на различни видове брашно, изискващи по-дълго време на месене и втасване.
4. БЪРЗ ХЛЯБ
• Програмата е предназначена за месене, втасване и печене на хляб за по-малко време от основния хляб. Полученият хляб е с по-малка форма, с плътна консистенция.
5. СЛАДЪК ХЛЯБ /козунак/
• Подходяща е за приготвяне на сладък хляб с по-високо съдържание на захар, мазнини и протеини. Поради по-дългото време на втасване, полученият хляб е лек и пухкав.
6. УЛТРА БЪРЗ ХЛЯБ
• Това е най-бързата програма за приготвяне на хляб. Полученият хляб е с по-малка форма с много плътна консистенция.
7. БЕЗГЛУТЕНОВ ХЛЯБ
• Тази програма е предназначена за месене, втасване и печене на хляб с безглутеново брашно.
8. ТЕСТО
• Пограмата се използва за месене и втасване (без печене) и се използва за приготвяне на тесто, например за пица, сладкиши и др.
9. КОНФИТЮР
• Тази програма е специална за приготвяне на конфитюр/сладко или друга смес от плодове и зеленчуци.
• Плодовете или зеленчуците първо трябва да бъдат нарязани на парчета, преди да бъдат поставени в контейнера и да се обработят.
10. МАСЛЕНО-МЛЕЧЕН ХЛЯБ
• Тази програма включва месене, втасване и изпичане на тесто чрез добавяне на сода или бакпулвер. Програмата е подходяща за приготвяне на различни десерти.
11. САНДВИЧ
• Тази програма включва месене, втасване и печене на хляб, подходящ за приготвяне на сандвичи. Хлябът трябва да има лека консистенция и по-тънка кора.
12. САМО ПЕЧЕНЕ
• Тази програма позволява само печене (без месене и втасване) на тесто. Използва се и за допълнително удължаване на времето за печене.
• Времето за печене може да се настрои с помощта на бутоните + и – (настройката е между 10 и 60 минути след първата минута).
НАЧИН НА РАБОТА на керамична Хлебопекарна Rohnson R-2099 Homemade bread:
• Позиционирайте омесващите остриета на задвижващия вал. Препоръчваме смазване на омесващите остриета, включително отворите, с масло преди поставяне; в резултат, тестото няма да полепне по остриетата или под тях. По този начин остриетата се отстраняват по-лесно от готовия хляб.
• Поставете съставките в кошницата за печене. Първо се поставят течните съставки (вода, мляко и др.). След това се добавят сухите сътавки и накрая мая, бакпулвер или сода. Препоръка: В сухата смес от съставки направете малко кладенче и сложете в него маята, така че да не влиза в контакт с течните съставки.
• Затворете капака на хлебопекарната и я включете в електричекската мрежа. Ще чуете звуков сигнал. Настройката за размер на хляба по подразбиране е 1200g., а цветът на кората е среден.
• Използвайте бутона за настройка на програмата, за да изберете желаната програма.
• Използвайте бутона за настройка на препичането, за да изберете желаната степен на препичане, а бутона за настройка на размера на хляба, за да изберете желания размер (900g. или 1200g.).
• Ако искате да използвате функцията за забавено стартиране, задайте съответното време с бутоните + и -.
• Натиснете бутона Старт / Стоп, за да стартирате работата на хлебопекарната.
• Краят на печенето е се сигнализира със звуков сигнал.
• Ако искате веднага да извадите хляба, натиснете бутона Старт / Стоп за 2 секунди, за да прекратите процеса на работа на хлебопекарната.
• Ако не искате веднага да извадите хляба с бутона Старт / Стоп, пекарната автоматично ще поддържа хляба топъл за 60 минути.
• Изключете уреда от контакта, преди да извадите хляба.
• За да извадите кошницата за хляб, отворете капака на пекарната, като използвайте защитни ръкавици.
• Оставете настрани кошницата да се охлади, преди да извадите хляба. Използвайте пластмасова или дървена шпатула, за да освободите хляба от стените на кошницата, след което я обърнете върху сподходящ съд/поднос и с леко потупване по стените й хлабът ще се отдели от нея.
• След като хлябът се охлади, извадете с помощта на кукичката бъркалките за месене, след което можете да го разрежете.
Повече за Rohnson – More about Rohnson
Защо да използавам домашна хлебопекарна?
Хлебопекарната е един изключително полезен уред, който ви гарантира пресен, качествен хляб. Вътре липсват вредните съставки, които производителите добавят, за да увеличат трайността и подобрят външния вид на хляба.
Освен удоволствието да похапвате хляб, изпечен от вас самите, си гарантирате и консумацията на продукт, в който знаете точно какво се съдържа. Можете да експериментирате с безброй рецепти, брашна и да добавяте съставки като фибри, семена и сухи зеленчуци.
Допълнителна информация
Марка | Rohnson |
---|---|
Мощност | 800W |
Отзиви
Все още няма отзиви.