Вертикален грил – шиш Rohnson R-2530
245.00 лв.
Описание
Как да използавме Вертикален грил – шиш Rohnson R-2530
Прочетете внимателно всички инструкции. Информацията ще ви насочи към възможностите на вашия грил. Поставете грила на равна повърхност като плот или маса. Уверете се, че стените, гърбът и горната част на гриласа на най-малко 10 см от всички стени, шкафове или предмети на плота или масата. Премахнете всички стикери от грила. Извадете тавичката за оттичане, шиша и останлите части и ги измийте с топла сапунена вода или в съдомиялната машина. Изсушете внимателно, преди да ги поставите в грила.Дръжката е подвижна, за да можете да я извадите и да почистите вътрешността на устройството. Преди да използвате грила, моля, монтирайте дръжката.
Когато сте готови да използвате грила, уверете се, че копчето Timer е в положение “Изключено” и е изключен от захранването. Препоръчваме ви да отстраните всякакви защитни вещества или масла, които може да са били използвани за опаковане и транспортиране. Включете кабела в 220 V контакт. Задайте таймера на “20” минути. Може да се появи лек дим и мирис. Това е нормално. За да избегнете надраскване, омасляване, обезцветяване или опасност от пожар, не съхранявайте нищо върху грила, особено по време на работа.
Инструкция за употреба на Вертикален грил – шиш Rohnson R-2530
Функции на домашен грил-шиш Rohnson R-2530
Печене на грил
Внимание: Повърхностите на уреда са нагорещяватпо време и след употреба! Не поставяйте нищо върху този уред. Винаги носете защитни, изолирани ръкавици, когато работите, поставяте или сваляте предмети от горещата скара. Никога не се опитвайте да използвате грила, без да е поставена тавичката за оттичане.
1.Поставете шиша с централната точка към въртящата се шийка и затегнете винта.
2.На острия край поставете храната, която искате да се печете в центъра.
3.Поставете втората вилка, така че върховете й да сочат към храната за печене.
4.Внимателно центрирайте храната за печене и я фиксирайте с вилиците, които прикрепяте с винтовете.
5.Ако печете домашни птици, бедрата и крилата трябва да бъдат прикрепени към корпуса, така че да може лесно да се върти.
6.Подправете месото по Ваше желание.
7.Важно!Поставете кръглата тава за оттичане в долната част на hрила, за да пада мазнината в нея.
8.Поставете фиксирания край на въртящата се решетка в съответния отвор в центъра на тавата за оттичане.
9.Плъзнете крайния канал в отвора в горната част на решетката
10.Задайте таймера според рецептата. Ако изпичането продължи повече от един час, задайте таймера да остане включен и да проверите решетката след изтичане на времето за готвене.
11.Ако месото е готово, завъртете регулатора на “OFF” и издърпайте щепсела от гнездото. Опасност от изгаряния! Решетката отстрани и горе е гореща. За да свалите месото от грила, използвайте защитни изолационни ръкавици, вилица или клещи за печене
12. Извадете въртящия се шиш, като го повдигнете и го издърпате. Долната част трябва да бъде издърпана от монтажния отвор.
13.След това можете да издърпате шишчето с месото и да го поставите върху дъската за рязане и оставете месото да почине в продължение на 10-15 минути .
14.Разхлабете винтовете от окачалките на шиша и издърпайте конзолите от държачите. Внимателно издърпайте месото от шишчето и го нарежете.
Използване на грила за приготвяне на кебап
Използвайте държача за кебап в съответствие с приложените към него инструкции.
ВНИМАНИЕ! Опасност от изгаряния! Решетката също е гореща по време на работа веднага и след изключването, така че не поставяйте никакви предмети върху нея. Когато работите с този уред, използвайте предпазни ръкавици и използвайте само с тава за оттичане. Сглобете държача на кеба.
1.Поставете кръговия съд под уреда.
2.Поставете фиксирания край на въртящия се ъгъл в отвора в средата на тавата за оттичане.
3.Поставете горния край в държача в горната част на скарата.
4.Задайте таймера според рецептата. Ако изпичането продължи повече от един час, задайте таймера да остане включен и да проверите решетката след изтичане на времето за готвене.
5.Ако месото е готово, завъртете регулатора на “OFF” и издърпайте грила от гнездото.
6.Решетката отстрани и отгоре е гореща. За да свалите месото от грила, използвайте защитни изолационни ръкавици, вилица или клещи за печене.
Продължителност на печенето
1.Пилешко/ Патешко 30~45 мин.
2.Пържола 45~60 мин.
3.Кебап 20~30
Допълнителна информация
Тегло | 5.800 kg |
---|---|
Размери | 33.40 × 28.20 × 45 cm |
Марка | Rohnson |
Отзиви
Все още няма отзиви.