Топ оферта!

Ръчен уред за наблюдение на сърдечна дейност ЕКГ MD100A

249.00 лв.

Ръчният ЕКГ апарат MD100A е направен, за да следите редовно състоянието на сърцето си в домашни условия. Измерването става по различни начини, в зависимост от нуждите и предпочитанията на пациента.
Най-удобният начин на измерване е само с дланите на двете ръце. Този начин Ви позволява да следите ЕКГ на сърцето си навсякъде и по всяко време, без да се налага да събличате дрехите си.

  •  Безплатна доставка за продукти над 150лв. в рамките на 2 работни дни
  •  Начин на плащане – с наложен платеж и по банкова сметка
Купи сtbi bank logo
0% на 4 вноски по 62.00 лева

Описание

Характеристики на Ръчен уред за наблюдение на сърдечна дейност ЕКГ MD100A:

– Малък, портативен, точен и лесен за работа

– Не са нужни каквито и да е кабели за да функционира

– Барзо мерене – 30 секунди

– 100 записа на ЕКГ изследванията /кривата/ и диагнозите в паметта на апарата. Дата, час и минута за всяко отделно изследване. Винаги могат да бъдат показани на Вашият доктор за по-точна диагностика. С помоща на бутоните, той може да разгледа ЕКГ диаграмата направо на екрана.

– Бързо мерене – 30 секунди

– На дисплея се визуализира ЕКГ диаграмата, пулса на пациента по, статуса на батерийте. Може да се регулира осветеността, което го прави удобен за използване в случай, че няма светлина

– Автомагтично изключване ако не бъде натискано копче в продължение на 60 секунди.

– Автоматична диагноза на база данните

– 4 батерии, който могат да Ви осигурат повече от 500 мерения

– Данните от 100-те последни записа могат да бъдат разглеждани, согато пожелаете

ЕКГ апарата е сертифициран по най-високите норми за качество и надеждност.

Инструкции за употреба на Ръчен уред за наблюдение на сърдечна дейност ЕКГ MD100A

Още от здраве и красота
Към нашия блог
zenet.net

Обща информация за сърцето и ЕКГ измерванията

Сърцето представлява мускулна помпа, която се контролира от генерирани от тялото импулси. То се разделя от стена (септум, septa) на две части и всяка част се състои от по две отделения – от предсърдие и камера свързани помежду си с клапен отвор (трикуспидална клапа), който се отваря само в едната посока. Лявото предсърдие и камера контролират богатата на кислород кръв, докато дясното предсърдие и камера контролират постъпващата в сърцето кръв от венозната мрежа („използваната” кръв).

Елекрическият импулс, който предизвиква сърцето да се свива, се предава по и през предсърдията, като кара лявото (left atrium) и дясното (right atrium) предсърдия да се свиват и напомпват кръвта съответно в лявата ( left ventricle) и дясна (right ventricle) камера. Тогава камерите се свиват и изтласкват кръвта от сърцето. След това сърдечния мускул се отпуска, или деполяризира, като позволява на кръвта да го изпълни отново.

Всеки уред за наблюдение на ЕКГ измерва електрическия импулс при преминаването му по и през сърцето, причинявайки неговото пулсиране. Електрокардиограмата не измерва движението на сърцето при пулсирането, а електрическата активност, която го кара да пулсира. Съчетани с медицински преглед, измерванията с ЕКГ уред помагат на лекаря да наблюдава състоянието на сърдечната дейност. Измерванията с ЕКГ уред и записаните данни от измервания в него НЕ нямат за цел поставянето на медицинска диагноза. Състояния на аритмия и исхемия могат да бъдат установени единствено от лекар след специален преглед.

За графиката на ЕКГ

Електрокардиограмата показва ритъма на на сърцето в рамките на измерване с продължителност 30 секунди и изобразява електрическата активност причиняваща пулсирането на сърцето. Формата на всеки сърдечен удар показва процеса на протичане на електрическия импулс по и през сърцето.

Що е аритмия?

Аритмията представлява състояние, в което ритъмът на сърцето се отклонява от нормалния вследствие на дефекти в био-електрическата система, която задвижва сърцето. Типични симптоми са прескачания, по-ранно свиване, рязък, различен от нормалния (тахикардия) или бавен (брадикардия) сърдечен импулс. Това може да е следствие от сърдечна болест, стареене, физическо предразположение, стрес, недостиг на сън, умори и др. Поставянето на диагноза аритмия може да бъде направено единствено от лекар след извършването на съответния преглед.

Що е исхемия?

Исхемията е състояние, при което количеството кислород, доставяно до сърцето и другите части на тялото, е недостатъчно. Това обикновено се дължи на запушване или частично запушване на артерия. Поставянето на диагноза исхемична болест може да бъде направено единствено от лекар след специален преглед.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Ръчен уред за наблюдение на сърдечна дейност ЕКГ MD100A“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *