Хлебопекарна с две бъркалки Rohnson R-2096 Artos
199.00 лв.
Изчерпан
Описание
Как да изпечем хляб в хлебопекарна ?
Това е най-лесната ви задача. Използвайте 12-те aвтoмaтични пpoгpaми и ще добиете самочувствие на професионалист в кухнята!
Инструкции за употреба на Хлебопекарна Rohnson R-2096 Artos
Програма 1: BASIC
За бял и смесен хляб той се състои главно от пшенично брашно или ръжено брашно. Хляба е компактна консистенция Можете да регулирате степента на изпичане като натиснете бутона COLOR.
Програма 2: FRENCH
За леки хлябове, приготвени от фино брашно. Френският хляб изисква специално време и температури, за да се постигне онази прекрасна хрупкава, хубаво зачервена кора. Това не е подходящо за рецепти за печене, изискващи масло, маргарин или мляко.
Програма 3: WHOLEWHEAT
Пълнозърнестият хляб е дрожден хляб, който се прави със значителна част от пълнозърнесто брашно (50% или повече), а не изцяло с бяло брашно. Хлябът, направен от пълнозърнесто брашно, е по-питателен, тъй като брашното се смила от цялото пшенично зрънце (включително триците и зародиша). Използването на пълнозърнесто брашно произвежда хляб с кафяв до тъмнокафяв цвят (когато се използва пълнозърнесто брашно), а хлябовете са по-ароматни и здравословни от хлябовете, приготвени с рафинирани бели брашна (въпреки че „изгубените“ хранителни вещества се добавят обратно в бели брашна).
Програма 4: QUICK
(избор за големината на хляба и отложения старт не прилагат с тази програма): месене, втасване и изпичане на хляб в рамките на времето, по-малко от Basic bread. Но хлябът, изпечен на тази настройка, обикновено е по-малък с плътна текстура.
Програма 5: SWEET
Настройките за сладки хлябове са за печене на хляб с високо количество захар, мазнини и протеини, като всички те увеличават изпичането. Поради по-дългата фаза на втасване хлябът ще бъде лек и въздушен.
Програма 6: ULTRA FAST
(отложен старт не се прилага с тази програма): месене, втасване и печене за кратко време. Обикновено хлябът е по-малък и по-груб, отколкото при програма „Quick“ .
Програма 7: GLUTEN FREE
Съставките за правене на хляб без глутен са уникални. Докато те са „хляб с мая“, тестото обикновено е по-влажно и прилича повече на тесто. Също така е важно да не смесвате или замесвате тесто без глутен. Има само едно втасване и поради високото съдържание на влага, времето за печене се увеличава. Смесите трябва да се добавят в самото начало на цикъла с други основни съставки.
Програма 8: DOUGH
(не се използва избор на степента на изпичане и размер на хляба): месене и втасване, но без печене. Тестото се отстранява и се използва за приготвяне на хлебчета, пица, гевреци и др.
Програма 9: JAM
(не се използва избор на степента на изпичане,размер на хляба и отложен старт): Натиснете веднъж бутона START / STOP веднъж, за да започнете да работите)
Хлебопекарната е чудесна среда за готвене на домашни конфитюри и лютеници. Бъркалката автоматично поддържа съставките да се разбъркват в процеса, те са прекрасно допълнение към прясно изпечения хляб!
Програма 10: CAKE
(не се използва избор на степента на изпичане): месене, втасване и изпичане, набухватели сода или бакпулвер.
Програма 11: SANDWICH
месене, втасване и печене на хляб за сандвичи. За печене на лека текстура хляб с по-тънка кора.
Програма 12: BAKE
(избор за големината на хляба и отложения старт не прилагат с тази програма но времето за работа може да се регулира чрез натискане на бутон “+” или “-”, натиснете веднъж бутона “+” или “-”, времето ще се увеличи или намали с 1 минута. Коригираният интервал от време е 10-60 минути: само печене, без месене и втасване. Използва се и за увеличаване на времето за печене при избрани настройки
Повече за Rohnson – More about Rohnson
Защо да използавам домашна хлебопекарна?
Хлебопекарната е един изключително полезен уред, който ви гарантира пресен, качествен хляб. Вътре липсват вредните съставки, които производителите добавят, за да увеличат трайността и подобрят външния вид на хляба.
Освен удоволствието да похапвате хляб, изпечен от вас самите, си гарантирате и консумацията на продукт, в който знаете точно какво се съдържа. Можете да експериментирате с безброй рецепти, брашна и да добавяте съставки като фибри, семена и сухи зеленчуци.
Допълнителна информация
Марка | Rohnson |
---|
Отзиви
Все още няма отзиви.