Ултразвуков-овлажнител-за-въздух-Rohnson-R-9507

Как да почистваме овлажнителите за по-здравословен въздух

Как да почистваме овлажнителите за по-здравословен въздух

Поддържането на комфортни нива на влага на закрито чрез използването на овлажнител за овлажняване на пространството има много предимства. Овлажнителите играят поддържаща роля в здравословната вътрешна въздушна среда.

Тези малки домакински уреди се нуждаят от редовна поддръжка, за да се гарантира, че работят правилно и безопасно. Важно е овляжнителят редовно да се почиства, за да се предотврати развитието на мухъл или бактерии в него.
Тъй като са пълни със застояла вода, овлажнителите могат да бъдат място за размножаване на мухъл, плесен и други бактерии. Белият оцет е нежен, но ефективен агент за премахване на котлен камък и дезинфекция. Препоръчва се също така използването на малка четка за почистване, за да се достигне до малки зони или ъгли. Резервоарите за вода трябва да се мият редовно с гореща сапунена вода. Ръчната прахосмукачка също може да бъде полезна при почистване на устройства, които имат значително натрупване
Препоръчително е да почиствате овлажнителя си на всеки 72 часа, или поне веднъж седмично, за по-добро и чисто разпръскван на мъгла. Почистването се извършва чрез изпразване и измиване резервоара за вода със сапун и вода. За видовете овлажнители, които използват филтър, не трябва да се забравя смяната на филтрите според указанията на производителя.

Стъпка 1: Изплакнете и напълнете отново

В дните, когато използвате овлажнителя, ежедневното изплакване и повторно пълнене допринасят значително за предотвратяване на котлен камък и растеж на мухъл/бактерии на първо място.

Стъпка 2: Отстранете котления камък и дезинфекцирайте

Когато овлажнителят се използва редовно, той трябва да се почиства от котления камък и да се дезинфекцира веднъж седмично. За да премахнете котления камък от резервоара, напълнете го с равни части бял оцет и вода. Оставете разтвора да престои в резервоара за 15-60 минути, след това изцедете, изплакнете и изсушете частите, преди да ги върнете в уреда. С малка четка за почистване полепналите по стените на уреда отлагания.

Още овлажнители за въздух от maxair.bg

Към нашия блог

Автор: maxair.bg

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *