Обезвлажнител R-9150 Power Dry

Как да почистим изсушител/влагоуловител за по-здравословен въздух

Как да почистим изсушител/влагоуловител за по-здравословен въздух?

Поддържането на комфортни нива на влага на закрито чрез използването на изсушител за премахването на влага има много предимства. Изсушителите играят поддържаща роля в здравословната вътрешна въздушна среда.
Тези малки домакински уреди се нуждаят от редовна поддръжка, за да се гарантира, че работят правилно и безопастно. Важно е редовно да се почистват, за да се предотврати развитието на мухъл или бактерии в него.
Тъй като са пълни със застояла вода, изсушителите могат да бъдат място за размножаване на мухъл, плесен и други бактерии. Белият оцет е нежен, но ефективен агент за премахване на котлен камък и дезинфекция. Препоръчва се също така използването на малка четка за почистване, за да се достигне до малки зони или ъгли. Резервоарите за вода трябва да се мият редовно с гореща сапунена вода. Ръчната прахосмукачка също може да бъде полезна при почистване на тесзи устройства.

Как да почистите влагоуловител

Когато става въпрос за правилно и безопасно функциониране на изсушител, редовната поддръжка е от ключово значение. Водният резервоар трябва да се изпразва и измива веднъж седмично със сапун и вода; когато изпразвате резервоара, прегледайте уреда за признаци на проблем.
Ако видите натрупване или обезцветяване на която и да е част от изсушителя – резервоара за вода или основата – това е знак, че има нужда от почистване, тъй като това може да означава развите на мухъл“. Ако устройството започне да работи по-шумно от обикновено, това може да е знак, че филтърът има много натрупвания и е време да го почистите или смените.
Ежемесечно влагоуловителите трябва да се проверяват и почистват, ако е необходимо. Има три зони, които трябва да проверите, за да се уверите, че изсушителят работи правилно: входният капак и филтърът, отворът за източване на вода, събирателният резервоар и маркучът за източване.
Как да почистим изсушител/влагоуловител за по-здравословен въздух

Стъпка 1: Капак на входа и филтър

Проверете капака на входа и филтъра за прах и отломки — натрупването на прах може да причини намаляване на въздушния поток, което ще намали работата на изсушителя. Ако има прах и остатъци, използвайте прахосмукачка или микрофибърна кърпа, за да ги отстраните.

Стъпка 2: Дренажен порт и събирателен резервоар

Проверете дренажния порт и събирателния резервоар за водни петна и запушвания. Използвайте кърпа от микрофибър или хартиена кърпа, за да избършете всякакви водни петна от резервоара и да отстраните всички видими запушвания.

Стъпка 3: Маркучът за източване

Проверете дренажния маркуч за запушвания. Ако дренажният маркуч е запушен, трябва да го сменете с нов, или изключете от влагоуловителя, свържете го към чешмата и пуснте водата през него, за да изтласка всичко, което запушва маркуча.
Още влагоуловители от maxair.bg

Към нашия блог

Автор: maxair.bg

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *