масажен матрак

Масажен матрак: Релаксация и подобрено здраве в уюта на дома

В забързаното съвременно ежедневие, все по-често се прибираме у дома уморени и напрегнати. Стоим изправени или ходим дълго време, шофираме ежедневно и на по-дълги разстояния, не винаги дрехите и обувките са ни удобни. От друга страна, все по-често ни се случва и да се заседяваме на стола пред компютъра, наведени, в неудобна за тялото позиция. В резултат на този не дотам правилен начин на живот по отношение нашето тяло, се появяват различни неразположения – болки в гърба, кръст и шията, болки в краката и ръцете. За да облекчим тези болки и накараме тялото но да се чувства спокойно и отпочинало, на помощ идват различни масажиращи и отпускащи тялото ни продукти – масажен матрак, масажни възглавнички, масажиращи вани за крака и др.

Значението на релаксацията в ежедневието

Важно е, за да бъдем работоспособни и готови да се справим с ежедневните предизвикателства, да почиваме и релаксираме правилно и с постоянство. Релаксацията може да постигнем чрез практикуване на различни спортове, йога, масажи, медитация. Практикуването им, колкото и полезно да е то, е свързано с отделяне на допълнително време и средства.

Начините за постигане на домашна релаксация

Най-лесният, приятен и бюджетен начин на почивка и възстановяване на физическото и емоционалното ни състояние е релаксацията у дома. Тук на помощ идват различните видове релаксиращи продукти – масажиращи вани, масажен матрак, масажни възглавнички и други. Препоръчваме ви, прибирайки се вечер у дома, след напрегнат ден, спокойно да се отпуснете на масажен матрак, който ще масажира цялото ви тяло, ще го отпусне, а от там ще се възстановите бързо и от натрупаното психическо напрежение.

Предимства на масажния матрак

Масажните матраци и седалки ви помагат да отпуснете тялото и съзнанието си като се насладите на различни видове масажи – шиацу масаж, точков масаж, масаж, наподобяващ акупресура, вибриращ масаж. Подходящи са както за лична, така и за професионална употреба. А за да бъде шофирането и пътуването приятно и удобно, можете да изберете от различните видове масажиращи седалки за кола. С тези различни видове масажни матраци, вие можете да масажирате различни зони на тялото, да използвате различни нива на интензитет, различни програми, таймер. Масажните матраци, възглавници и седалки имат вградени шипчета/моторчета, като чрез движението им се масажират различни точки на тялото и главата. По този начин се подобрява циркулацията на кръвта, масажират се и се отпускат мускулите, а от там се подобрява общото състояние на организма, повишава се качеството на съня и др. Някои масажни седалки и матраци имат и затопляща функция. Тези продукти се предлага с дистанционно, което позволява да се избират и зоните за третиране.

Подобрена циркулация на кръвта

Движението на шипчетата/моторчетата, вградени в масажния матрак упражнява налягане върху определени точки на тялото, стимулира се кръвообращението, като по този начин се подобрява доставката на кислород и хранителни вещества до тъканите. Подобрява се общото здравословно и физическо състояние на организма и се изхвърлят токсините от него. Едновременно с това се стимулира енергийния поток в тялото, увеличава се жизнеността и енергията и се подобрява концентрацията.

Облекчаване на мускулното напрежение

Масажирането на различни части от тялото ефективно облекчава натрупаната болка облекчава мускулната треска. Препоръчваме ви, след интензивна тренировка да използвате масажен матрак в продължение на няколко минути, за да отпуснете мускулите и да подпомогнете физическото си възстановяване. Ежедневното използване на масажен матрак помага за облекчаване на болките във врата, гърба, кръста, раменете, облекчава сковаността и болките в мускулите, причинени от прекомерно натоварване, облекчава стреса и напрежението след дълъг ден, подобрява качеството на съня, подпомага здравословното дишане, повишава прилива на енергия.

Повишаване на качеството на съня

Масажирането на различни точки от тялото, стимулира възстановяването на целия организъм, както и на натрупаното нервно напрежение. След използване на масажния матрак, вие се чувствате възстановени, енергизирани, болката и напрежението са отшумели, а това неминуемо води след себе си подобряване на дишането и качеството на съня.

Как работи масажният матрак?

Благодарение на вградените шипчета и моторчета, масажният матрак наподобява различни движения на принципа на точковия масаж, шиацу масаж, акупресура и др.
Шиацу масажът е мануална терапия, която произлиза от Япония и се практикува с лечебна и отпускаща цел. Терминът „шиацу“ съчетава в себе си две японски понятия и в буквален превод означава натиск с пръсти. Шиацу масажът стимулира жизнения тонус на тялото, насърчавайки енергийния поток. Резултатът от него е пълна релаксация на тялото и отпускане на мускулите.
Акупресурата е техника в традиционната китайска медицина. Думата произхожда от латински език – acus, „игла“ и „пресура“ и е базирана на същите идеи като акупунктурата, т.е. стимулиране на различни точки на тялото чрез специални игли. Чрез акупресурата се стимулират определени точки и меридиани по тялото, с което се оздравява, подобрява и въвежда правилна циркулацията на енергията в тялото.
Точковият масаж представлява лечение чрез докосване с различна степен на натиск или разтриване на активните точки в тялото. По този начин се стимулира циркулацията на различните видове жизнена енергия в тялото.

Избор на масажен матрак

Изборът на масажен матрак е изключително голям и разнообразен. Важно е, когато решите за закупите масажен матрак да обмислите внимателно причината, поради която го купувате – дали за релаксация, дали за отпускане не мускули след тренировка. Важно е да прецените какъв масаж искате да получавате – точков, шиацу, акупресура, вибриращ масаж или комбиниран, както и да съобразите покупката си според бюджета, който можете да отделите.

Различни модели и марки на пазара

Както бе споменато по-горе, на българския пазар има изобилие от различни видове и типове масажни матраци. Безспорно, един от най-успешните и наложили се са масажните матраци и седалки на белгийската марка Lanaform. Препоръчваме ви Масажен матрак MASSAGE MATTRESS – оборудван с десет мотора, които масажират цялото тяло или част от него. Има 5 режима на работа – вибриращ масаж и 3 нива на интензивност на масажа, 4 масажни области (рамене/горна част на гърба/долна част на гърба /крака), както и 2 зони на затопляне. Изключва се автоматично след 15 минути работа.

Инвестиция в добро здраве и релаксация в домашна обстановка

В заключение, можем да споделим, че покупката за масажен матрак е инвестиция във вашето здраве – физическо и емоционално, инвестиция в удоволствието, което ще си доставите чрез релаксация, масажиране и отпускане на различни части от вашето тяло!

Подобни статии

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *