Фритюрник AirFryer Rohnson R-2847
189.00 лв.
Предимства
- Безплатна доставка над 150 лв.
- Обявените в сайта основни и промоционални цени важат до изчерпване на количествата.
Описание
Фритюрник AirFryer Rohnson R-2847
Инструкции за употреба на R-2847-IM-BG
Полезни съвети за употреба на фрайер R-2847
1. Използвайте олио или масло подходящи за пържене.
2. Като общо правило намалете температурата на печене на стандартната рецептата с 10°С и намалете времето за готвене с 30% до 50% в зависимост от храната и количеството. Така ще имате рецепта за печене с топъл въздух.
3. Не препълвайте кошницата с храна. Не пълнете повече от 2/3 от кошницата. Когато пържите пресни зеленчуци, не препоръчваме да добавяте повече от 600гр..
4. За най-добри резултати е необходимо някои храни да се разклащат енергично или да се обръщат по време на пърженето.
5. За да избегнете излишния дим, когато готвите храни с високо съдържание на мазнини, като пилешки крилца или колбаси, може да се наложи да изпразните мазнината от чекмеджето за пържене между партидите.
6. Винаги слагайте продуктите за готвене сухи, за да насърчите покафеняването и да избегнете излишния дим.
7. При приготвяне на панирана храна, подредете парчетата така че да не се допират, за да се позволи въздушен поток по всички повърхности.
8. Фритюрникът може да се използва за претопляне на храната. Задайте температурата на 150°С за до 10 минути.
Разгледайте още Еър Фрайери – Air Fyer
Какво точно е пържене на въздух с еър фраер?
За начало въздушният фритюрник ни позволява да правим хрупкави храни, които имат подобен вкус на пържената версия, но без цялото допълнително масло. Определено звучи като победа, но наистина ли е здравословно? Въздушният фритюрник е хибрид между фритюрник и конвекционна фурна. Въздушният фритюрник съдържа кошница за пържене, която позволява храната да бъде окачена и достъпна за нагряване от всички страни – чудесно за приготвяне на хубава и хрупкава храна. Вместо да се постави в горещо олио, храната е изложена на много горещ, циркулиращ въздух – подобно на конвекционна фурна.
Пърженето на въздух с фраер за готвене Rohnson Air Fryer срещу дълбоко пържене
Когато разгледаме разликата между дълбоко пържене и пържене на въздух, има ясен победител (подсказка: това е пърженето на въздух!). Основната причина, поради която пърженето на въздух се предпочита пред дълбокото пържене, е свързана с количеството използвано масло. Обикновения фритюрник изисква няколко литра масло, а повечето фраери изискват малко или никаква добавена мазнина! Яденето на твърде много пържени храни е лесен начин да консумирате излишни калории. Въпреки това, пърженето на въздух значително намалява количеството масло, абсорбирано в храните, в сравнение с дълбокото пържене. Това е предимство от използването на въздушен фритюрник, тъй като по-малко масло обикновено води до по-малко консумирани калории, което може да намали риска от наддаване на тегло, затлъстяване и други. Освен това, когато готварското масло се нагрява, това може да доведе до повишени концентрации на вредни съединения, които могат да се абсорбират в храната. В този случай по-малкото задържане на мазнини се равнява на по-малко вредни съединения в храната, която ядем. Това може да доведе до намален риск от развитие на хронични заболявания, включително сърдечно-съдови заболявания.
Допълнителна информация
Марка | Rohnson |
---|