PTC Стенен конвектор с дистанционно R-6065

Конвектор с нагревател с положителен температурен коефициент (PTC)

Какво е нагревател с положителен температурен коефициент?

Нагревателите с положителен температурен коефициент (PTC) са саморегулиращи се нагреватели, които работят без външен диагностичен контрол. Докато традиционните нагреватели с фиксирано съпротивление използват проводници и намотки за генериране на топлина, нагревателите PTC използват проводими мастила, отпечатани върху тънки, гъвкави основи на полимерна основа. С висока оценка на надеждността и ефективността, те са идеалния избор за по-безопасно, по-бързо и по-равномерно отопление. Свойствата на материала позволяват на нагревателя PTC да действа като свой собствен сензор, елиминирайки необходимостта от всякакъв външен контрол. В резултат на това, нагревателят елиминира риска от прегряване.

Разгледайте нашите конвектори и отоплители

Предимства на конвекторите с вградена PTC технология

Енергийна ефективност на уредите

При конвекторите с PTC нагревател се използват материали с положителни температурни коефициенти, т.е. материали, които показват положителна промяна на съпротивлението в отговор на повишаването на температурата. С увеличаване на температурата, електрическото съпротивление на материала също се увеличава. Най-просто казано, материалът позволява токът да премине, когато е студен, и ограничава тока да тече с увеличаване на праговата температура.

PTC конвекторите са икономични

Първоначално, нагревателите с положителен температурен коефициент (PTC) извличат пълна мощност, за да се нагреят бързо и да достигнат оптималната температура. С увеличаване на топлината консумацията на енергия спада. Тази динамична отоплителна система е ефективна във времето. PTC нагревателите могат да бъдат проектирани да работят между -40 ° C и 70 ° C (-40 ° F и 158 ° F). Праговата температура се персонализира по време на фазата на проектиране. Нагревателите с множество температурни зони са постижими чрез прости модификации.

Безопасните конвектори с PTC нагревател

PTC технологията за отопление е синоним на безопасност, използва най-добрата и надминава наличните технологии на пазара днес.

Най-качествените конвектори на пазара

С поразителна комбинация от производителност и функционалност, проводящите мастила наистина пишат историята на успеха на печатаната електроника, както и при PTC нагревателите. Те ви дават свободата да проектирате изключително ефективни конвектори за отопление. Те са устойчиви на абразия, рентабилни и позволяват лесно производство при големи обеми. При нагревателите PTC въглеродните мастила се отпечатват върху основи на полимерна основа. Проводимите мастила PTC могат да издържат на повтарящи се цикли на нагряване и охлаждане. Печатните вериги са запечатани с лепилен ламинат, за да се предотврати проникването на влага, както и механично изтриване. Уплътнената конструкция може да издържи на екстремни външни условия и интензивно потребление.

Автор: maxair.bg

Подобни статии

2 коментара

  1. Супер доволна съм от продуктите,качество,добри цени и коректно и бързо обслужване,препоръчвам и занапред ще съм техен клиент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *